Як пережити зраду?

Читай також

  • «У страшних умовах ми зберігаємо людяність і саме капелан у цьому допомагає» – начальник Служби військового капеланства ЗСУ
  • «Релігійний каламбур» або «духовна шизофренія»⠀
  • Від «осанна» до «розпни»
        • Як пережити зраду?

          Моя подруга пережила пронизливий біль зради. Якщо Ви пройшли через щось подібне, то Ви знаєте, що це природно – відчувати біль, схожий на біль в животі, ніби весь ваш світ пережив землетрус. Але хоча ці почуття і природні, вони не для того, щоби переживати їх тривалий період життя. Я вірю, що моя відповідь моїй подрузі допоможе і вам, дасть надію і деякі практичні ідеї щодо того, як рухатися далі і знайти шлях до зцілення.

          Це буде нелегка подорож. Але Бог буде проходити її з Вами. Він буде тримати Вас, коли Ви не зможете вже триматися самі. Я не була точно ж в такій ситуації, в якій перебуваєте Ви. Але я пройшла через сильне розчарування, яке потрясло віру. Я можу сказати вам, що Бог вірний і Він – Бог правди.

          Ось кілька думок і пропозицій на той час, коли будете проходити через цей болісний процес:

          Будьте чесні з Богом в тому, що Ви відчуваєте. Він може впоратися з цим.

          Трохи поспіть. Вас неймовірно виснажує ця ситуація. Коли ми фізично виснажені, ми більш схильні повірити в те, що не відповідає дійсності.

          Слухайте духовну музику.

          Візьміться за Псалми. Читайте повільно. Подивіться, як псалмопівці доручають Господеві свій біль, і як в цей час Він підтримує їх. 

          Знайдіть декілька віршів, які промовляють немовби прямо до Вас у ситуації, що склалась; запам’ятайте їх і продовжуйте цитувати знову і знову. Я починала з Псалма 18: 1-3.

          Гуляйте. Слухайте проповіді або музику під час прогулянок. Малорухливий спосіб життя живить депресію і негативні емоції.

          Не робіть висновки на основі того, про що Ви думаєте чи що відчуваєте в нічні години, бо ворог намагається навести великий страх, сумнів і зневіру в темряві.

          Поміркуйте над Єремія 17: 5-10 і над Псалмом 118: 8-9. Яким чином Господь прагне навчити вас надіятись на нього, а не на людей?

          Вам потрібен час, щоби розібратися з самим собою. Це нормально. Я витратила півтора року, щоб пройти через мою «найтемнішу ніч душі». Ніч не буде тривати вічно.

          Не будьте ізольованими. Коли Ви боретеся, звертайтеся до Бога та ближніх. Ви не можете боротися на самоті. Якщо Ви спробуєте боротися самостійно, то ворогові буде простіше перемогти вас.

          «Не сумнівайтеся у темряві в тому, що бачили у світлі».

          Терпляче і спокійно чекайте Його присутності. Він не залишить Вас. Він звільнить Вас. І Він зробить Вас ще більш сильним інструментом в своїх руках

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • «У страшних умовах ми зберігаємо людяність і саме капелан у цьому допомагає» – начальник Служби військового капеланства ЗСУ
        • «Релігійний каламбур» або «духовна шизофренія»⠀
        • Від «осанна» до «розпни»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)